Nederland

Elita belde op Zaventem nog met haar broer: 'Ze was bang voor een aanslag'

24 maart 2016 13:09 Aangepast: 24 maart 2016 13:22
Familie en vrienden van de vermiste Elita wachten thuis in Deventer op nieuws Beeld © RTL Nieuws

"Ik ben bijna aan het huilen, maar ik probeer me groot te houden", zegt Ambrose Ajala, een goede vriend van Elita Weah. De 41-jarige Nederlandse was op vliegveld Zaventem toen daar de bommen afgingen. Sindsdien heeft niemand meer iets van haar gehoord.

"We zitten hier met 15 man in een woning te wachten op nieuws van onze geliefde Elita." Elita, die oorspronkelijk uit Liberia komt, maar al meer dan 15 jaar in Nederland woont, zou dinsdagochtend naar Boston vliegen om bij de begrafenis van haar pleegvader te kunnen zijn.

'Ze was al bang om te vliegen'
Terwijl ze in de rij stond om in te checken belde ze nog met haar broer Otis, vertelt Ambrose. "Ze vertelde dat ze veilig was aangekomen op het vliegveld, maar dat ze bang was om te vliegen, bang voor een aanslag." Dertig minuten later, toen haar broer hoorde van de ontploffing, belde hij haar weer. Maar er werd niet meer opgenomen.

Sindsdien hebben haar broers en vrienden non-stop proberen te bellen. Niemand nam op en gisteren rond 13.00 uur ging haar telefoon helemaal niet meer over. "We hebben helemaal geen informatie. We weten helemaal niets. Het is zo ontzettend moeilijk", vertelt Ambrose.

Thumbnail

Een foto van de vermiste Elita die haar familie en vrienden op Facebook plaatsten

Dochter lisa wil weten waar haar moeder is
Voor Elita's dochter Lisa (14) is het helemaal verschrikkelijk, vertelt Ambrose. Het meisje moest gewoon naar school en kon daarom niet met haar moeder mee op reis. "Ze zoekt zelf op internet. Ze heeft geprobeerd haar moeder te bellen. Ze heeft zoveel vragen, maar de belangrijkste is: 'Waar is mijn moeder?'" Ambrose vertelt dat het hartverscheurend is om het meisje zo te zien. "Wat als er straks slecht nieuws komt, hoe moeten we dat haar vertellen?"

Elita's broers Otis en Randall konden het wachten gisteren niet meer aan. Ze besloten met een paar vrienden naar Brussel te gaan en haar te zoeken. Ze zijn bij de Nederlandse ambassade in Brussel geweest, bij verschillende ziekenhuizen, bij het Rode Kruis en bij de politie. Maar niemand kon informatie geven.

Hoop op goede afloop
"Misschien ligt ze nog in kritieke toestand in het ziekenhuis en kan ze niet praten", vertelt Ambrose over hoe iedereen blijft hopen op een goede afloop. "We willen gewoon weten waar ze is. Ook als de informatie slecht nieuws brengt, we willen het weten."

Verslaggever Geert Gordijn zocht de familie en vrienden van de vermiste Elita vandaag op. Zijn reportage is vanavond om 19.30 uur te zien in de uitzending van het RTL Nieuws.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore