Nederland

Moeder geëlektrocuteerde studente 'opgelucht' na uitspraak rechter

25 maart 2016 16:29 Aangepast: 25 maart 2016 20:22
In deze oude boerderij kwam Janneke van Gaal om het leven.

Een douche werd de 20-jarige Janneke fataal. Ze werd geëlektrocuteerd. Vandaag werden de gemeente Boxtel, de verhuurder en de technische dienst van de verhuurder schuldig bevonden. "Vandaag is er gerechtigheid gekomen voor Janneke en voor ons", zegt haar opgeluchte moeder.

De rechtbank legde alle drie de partijen een boete van 60.000 euro op. De gemeente had het antikraakpand moeten controleren en verhuurder Camelot had niet mogen verhuren omdat de elektrische installatie levensgevaarlijk was. Toen een huisgenoot van de 20-jarige Janneke had geklaagd over stroomschokken tijdens het douchen, had de technische dienst wel een monteur gestuurd, maar die loste het probleem niet goed op.

Recht op rechtvaardigheid en respect
Voor haar moeder Ellen Schenkels is het 'ontzettend belangrijk' dat de rechter erkent dat alle drie de partijen fouten hebben gemaakt die tot de dood van Janneke hebben geleid. "Haar leven is haar ontnomen maar haar recht op rechtvaardigheid en respect niet.

Vandaag is er gerechtigheid gekomen voor Janneke en voor ons", zegt zij na de uitspraak tegen RTL Nieuws-verslaggever Jeroen Wetzels. "We hopen dat ze niet in hoger beroep gaan, uit respect voor Janneke."

Kwam op voor zwakkeren
Ook stiefvader Alfons Meeng is opgelucht na de uitspraak. "Janneke kwam op voor de zwakkeren in de samenleving. Ik hoop dat deze uitspraak aan haar ideale beeld bijdraagt."

Dat Janneke op deze manier is omgekomen, is voor de familie niet te verkroppen. "Ik heb er heel veel moeite mee. Ik ben een kind verloren door grove fouten van derden. Dat zal altijd een rol blijven spelen in mijn leven. Een gezond, jong meisje dat op deze manier uit het leven wordt gerukt. Dat is niet te verteren", zegt haar moeder.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore