Nederland

Savannah (14) vermist: 'Ze zei dat ze met het eten thuis zou zijn'

02 juni 2017 10:02 Aangepast: 06 juni 2017 23:10
Het vermiste meisje Savannah Beeld © Foto familie

De 14-jarige dochter van Monique Dekker uit Bunschoten wordt al sinds gistermiddag vermist. Moeder Monique is 'ontzettend ongerust', zegt ze tegen RTL Nieuws. "Dit is helemaal niets voor haar." Ook de politie maakt zich grote zorgen.

Monique Dekker postte een wanhopige oproep op Facebook die massaal wordt gedeeld (zie onderaan). "Wie heeft onze dochter gezien", schrijft ze. Savannah (14) verliet om drie uur 's middags haar huis. "We hadden geen ruzie", vertelt haar ongeruste moeder. Ze zei: "Dag mamma, tot straks, met het eten ben ik thuis!"

Ze had met een groep klasgenootjes bij het parkje afgesproken. "Vanaf daar zouden ze samen naar een vriendinnetje fietsen om aan een schoolopdracht te werken. Daar is ze alleen nooit aangekomen. Ze hebben berichtjes gestuurd en gebeld, maar de telefoon ging niet eens over", zegt haar moeder tegen RTV Utrecht

Mobieltje staat uit

Toen het meisje niet thuiskwam om te eten, begon haar moeder zich ongerust te maken.  Ze belde haar klasgenootjes, maar niemand wist waar ze was. Haar mobieltje staat nog altijd uit.

Ook de politie is ingeschakeld. Agenten hebben de ouders bezocht en haar foto meegenomen. Ze surveilleren extra. "We nemen het heel serieus", zegt een woordvoerder van de politie. "We zijn direct een uitgebreid onderzoek begonnen." Zo zijn al haar contacten gecheckt, is geprobeerd haar telefoon te traceren en hebben agenten haar activiteiten op social media bekeken. "Daar kwam niks uit, we maken ons wel zorgen en roepen iedereen op die iets weet, zich te melden. We hopen dat het meisje vanavond gewoon thuiskomt."

Moeder Monique Dekker zegt tegen RTL Nieuws dat zomaar niet thuis komen niets voor haar dochter is. "Het is gewoon een heel vrolijk meisje."

Op Facebook beschrijft de moeder haar dochter:

Savannah is 1,73 meter lang en zou wat moeilijk lopen in verband met een hernia. Ze droeg op het moment van de verdwijning een spijkerbroek, een hemdje met Minnie Mouse, een groen bomberjack en fluorescerende roze Nike's. Ze zou het huis hebben verlaten op een zwarte Cortina-fiets met zwarte krat aan de voorkant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`