Nederland

Fiets van vermiste Savannah (14) gevonden

02 juni 2017 14:58 Aangepast: 06 juni 2017 23:21
Het vermiste meisje Savannah Beeld © Foto familie

De fiets van de sinds gisteren vermiste Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is gevonden.

"Haar fiets is gevonden, nu Savannah nog, blijf delen alstublieft", laat moeder Monique weten. 

De zwarte Cortina-fiets met een zwart kratje voorop werd vanmorgen in Hoogland gevonden, meldt RTV Utrecht. Volgens de omroep stond de fiets op slot, enigszins verstopt bij een boom langs de Bunschoterstraat. Enkele tientallen meters verder is een bushalte. Verder ontbreekt ieder spoor.

Schoolopdracht

Moeder Monique zei vanochtend tegen RTL Nieuws 'ontzettend ongerust', te zijn. "Dit is helemaal niets voor haar." Ze postte een wanhopige oproep op Facebook die nog altijd massaal wordt gedeeld. Volgens haar moeder zei haar dochter gistermiddag: "Dag mamma, tot straks, met het eten ben ik thuis!"

Ze had met een groep klasgenootjes bij het parkje afgesproken. Vanaf daar zouden ze samen naar een vriendinnetje fietsen om aan een schoolopdracht te werken. Daar is ze nooit aangekomen.

Volgens RTV Utrecht heeft de politie in de omgeving van de aangetroffen fiets gezocht, maar dat leverde dus niets op. "Het kan zijn dat ze de bus heeft gepakt, of dat ze door iemand is opgepikt. Maar ze kan natuurlijk ook te voet verder zijn gegaan", zegt een woordvoerder tegen de omroep.

Op Facebook beschrijft de moeder haar dochter:

Savannah is 1,73 meter lang en zou wat moeilijk lopen in verband met een hernia. Ze droeg op het moment van de verdwijning een spijkerbroek, een hemdje met Minnie Mouse, een groen bomberjack en fluorescerende roze Nike's. Ze zou het huis hebben verlaten op een zwarte Cortina-fiets met zwarte krat aan de voorkant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`