Nederland

Moeder na comazuipfeestje: 'Wat kon er gebeuren?'

04 april 2016 11:25 Aangepast: 06 april 2016 09:39
Beeld © ANP

De bewoonster van het appartement in Bergen op Zoom waarvandaan gisteren vier stomdronken kinderen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis, schaamt zich diep. "Toen ik wegging, zaten die meiden met een zak chips op de bank. Ik dacht: wat kan er nu misgaan?"

Haar 14-jarige dochter vierde haar verjaardagsfeestje en had een groepje vriendinnen uitgenodigd om een film te kijken, zegt de moeder van het meisje in De Telegraaf. "Terwijl ze een film keken, ging ik om half acht naar een ander verjaardagsfeest. Dan konden die meiden even lekker alleen zijn." 

Versuft
Ruim drie uur later kwam ze thuis en trof ze een heel andere situatie aan. Een paar meiden waren helemaal versuft van de alcohol. "Enkele jongens, die hier niet waren uitgenodigd, sprintten er als hazen met flessen drank vandoor. De hulpdiensten stonden heel rap op de stoep. Direct werden twee kinderen ambulances ingedragen en naar het ziekenhuis vervoerd."

Een meisje van 13, twee van 14 en een jongen van 15 hadden een alcoholvergiftiging opgelopen. Volgens de moeder hadden de jongens die later aansloten de flessen drank meegenomen. Die jongens waren door een van de aanwezige meiden uitgenodigd. "Alcohol heb ik zelf niet in huis, aangezien ik nooit drink." De politie zegt nog niet te weten waar de drank vandaan kwam, omdat er verschillende verklaringen over zijn afgelegd.

'Het overvalt je'
De moeder schaamt zich voor wat er gebeurd is, maar zegt dat zij en haar dochter machteloos waren. "Zoiets mag natuurlijk nooit gebeuren. Maar zoiets overvalt je. Hier kun je niks aan doen", zegt ze tegen de krant. "Mijn kind heeft nog geroepen dat dit niet de bedoeling was, maar ze wilden niet luisteren. Ze is nu erg angstig. Neem je mensen in vertrouwen om een leuke avond te hebben, wordt dat zo beschaamd."

Hoe het met de jongeren gaat die in het ziekenhuis terechtkwamen, is niet bekend. Een jeugdagent van de politie doet onderzoek naar de zaak. Op basis daarvan wordt later deze week besloten of er een melding wordt gedaan bij jeugdzorg, of dat de jongeren worden doorverwezen naar bureau HALT, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Vier stomdronken tieners naar ziekenhuis met alcoholvergiftiging

`