Nederland

Politie zoekt getuigen mishandeling lesbisch stel in Groningen

06 april 2016 20:24 Aangepast: 06 april 2016 22:38
De verwondingen die de vrouwen opliepen. Beeld © Janet Wieldraaijer

Het lesbische stel dat afgelopen weekend in het centrum van Groningen is mishandeld, heeft vanmiddag aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen.

De twee vrouwen hebben afzonderlijk van elkaar een verklaring van het geweldsincident laten optekenen. Dat bevestigt de politie Noord-Nederland aan RTL Nieuws. Het lesbische stel liep zondagochtend rond zes uur na het stappen hand in hand door de Oosterstraat toen zij onheus bejegend werden door drie mannen.

De woordenwisseling loopt uit de hand en één van de twee vrouwen wordt meermaals geslagen en ook wordt haar keel dichtgeknepen. Pas als een omstander hen te hulp schiet kunnen ze in veiligheid worden gebracht. De commotie is groot nadat een vriendin van het lesbische stel het verhaal deelt op social media. De vrouwen zelf blijven liever anoniem. 

Onderzoek gestart
Nu beiden aangifte hebben gedaan is een onderzoek gestart en daarbij zoekt de politie naar getuigen. "Omdat de mishandeling heeft plaatsgevonden in het centrum van Groningen hebben we de camerabeelden kunnen veiligstellen", zegt een woordvoerder van de politie. "Die worden nu geanalyseerd en hopelijk kunnen we daarbij de verdachten in beeld krijgen. Als het om onbekenden van de politie gaat, kunnen we in overleg met het Openbaar Minister besluiten om de beelden naar buiten te brengen."

Lees hier het volledige verhaal van de mishandelde vrouwen.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`