Nederland

Hoevelaken in shock om gedode Romy: 'Ze was een heel fijne leerling'

03 juni 2017 21:22 Aangepast: 06 juni 2017 23:29

"We zijn heel geschokt en intens verdrietig." Dat zegt Jan Hofman, directeur van de J.H. Donnerschool, waar de 14-jarige Romy uit Hoevelaken op zat die door een misdrijf om het leven is gekomen. "Ze was een heel fijne leerling. Geliefd bij iedereen."

Romy werd gistermiddag door een wandelaar in een sloot in Achterveld gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft nog geen idee wie er achter zit. Ook wil de politie niets kwijt over de manier waarop het meisje om het leven is gekomen.

Romy zat op de J.H. Donnerschool in De Glind, een school voor speciaal onderwijs. Schooldirecteur Jan Hofman is geschokt. Hij hoorde het nieuws zaterdagochtend, vertelt hij tegen RTL Nieuws. "We zijn vandaag heel druk bezig geweest met mensen inlichten, medewerkers en ouders van leerlingen. We zijn erg geschokt en verdrietig."

Druk bezig met onderzoek

Volgens Hofman zijn de instanties druk bezig om te onderzoeken wat er is gebeurd. "Wij werken overal aan mee. Mijn rol is om het proces goed te begeleiden. Ik heb contact gehad met de ouders van het meisje. Maandag gaan we met het team zitten en kijken met Slachtofferhulp hoe we dit met elkaar gaan verwerken."

Ook burgemeester Gerard Renkema reageert geschokt. "Zoiets is onvoorstelbaar. Dat een meisje van 14 jaar op klaarlichte dag na schooltijd dood wordt gevonden. Het is onvoorstelbaar. Zo dichtbij, zo vreselijk."

Geen woorden voor

Ook de inwoners van Hoevelaken, een dorp van zo'n 10.000 mensen, hebben er geen woorden voor. "Het is het gesprek van de dag. Iedereen heeft het erover", vertelt een eigenaresse van een trimsalon. Ook andere dorpsgenoten, die niet met hun naam willen worden genoemd, zijn geschokt. "Wie doet nu zoiets? Zo'n jong meisje. Hier zijn geen  woorden voor." 

Volgens de burgemeester wordt de familie goed begeleid. "Er is een heel team van professionele begeleiding dat zich om het gezin ontfermt. Dat is voor nu het belangrijkste."

Meer op rtlnieuws.nl:
Vader van 14-jarige meisje zocht tevergeefs 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`