Nederland

Veel animo voor zoektocht naar Savannah: 'Dit is echt harverwarmend'

04 juni 2017 10:00 Aangepast: 06 juni 2017 23:23
De vrijwilligers die gaan zoeken naar sporen van Savannah. Beeld © Angelique ter Haar / Facebook

Veel mensen zijn afgekomen op de zoektocht naar de vermiste Savannah, volgens de initiatiefnemers zijn het er bijna duizend. De vrijwilligers zoeken naar de veertienjarige tiener uit Bunschoten, die donderdag voor het laatst is gezien. "Stilzitten is geen optie", zegt initiatiefnemer Angelique ter Haar.

Zij heeft met een aantal anderen de actie opgezet omdat ze zich grote zorgen maken. Zo'n twaalf kilometer van de woonplaats van Savannah werd vrijdag een even oud meisje bij Achterveld in een sloot gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen. Hoewel deze zaak volgens de politie niks te maken heeft met de vermissing, willen mensen gaan zoeken. "Savannah leeft nog", zegt Angelique. "Daar ben ik echt van overtuigd."

"We hadden gehoopt op ongeveer honderd mensen", zegt Ter Haar. "Het zijn er denk ik wel duizend. Dat is echt hartverwarmend. We krijgen hulp van alle kanten, ook horecaondernemers bijvoorbeeld, die gratis flesjes water uitdelen." 

Politie zoekt niet mee

Vanuit Bunschoten lopen mensen in groepjes naar Hoogland, waar haar fiets vrijdag gevonden. Volgens de initiatiefnemers van de actie wordt er in bermen en sloten gezocht naar sporen.
De politie weet van de actie, maar zoekt zelf niet mee omdat er geen aanwijzingen zijn dat het meisje daar zou zijn.

Meer op rtlnieuws.nl:
Oma vermiste Savannah doet emotionele oproep: 'Laat van je horen'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`