Rechtszaak tegen Bart van U.

Familie Els Borst: wij hebben vrede met dit vonnis

13 april 2016 13:53 Aangepast: 13 april 2016 15:17
Oud-minister Els Borst werd op 8 februari 2014 om het leven gebracht. Beeld © ANP

De nabestaanden van Els Borst kunnen leven met de straf voor Bart van U.. Hij krijgt tbs met dwangverpleging voor de doodslag van oud-minister Borst en zijn eigen zus Loïs.

De familieleden van Borst laten via hun advocaat weten dat zij vrede hebben met het vonnis dat de rechtbank vandaag heeft gewezen. Van U. ontloopt daarbij celstraf, maar krijgt tbs met dwangverpleging. Justitie had acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. 

'Neem aanbevelingen Hoekstra over'
De nabestaanden zeggen mee te leven met de ouders en de zussen van Loïs en wensen de familie heel veel  sterkte. "Met klem willen zij alle betrokkenen bij het OM, de politie, de GGZ en de politiek op het hart drukken om de aanbevelingen van de commissie Hoekstra over te nemen en uit te voeren, zodat patiënten zoals Bart van U. voortaan op tijd de zorg kunnen krijgen die nodig is", meldt familieadvocaat Maarten de Klerk aan RTL Nieuws.

Ook spreken zij hun dank uit naar de media die hun privacy hebben gerespecteerd, en naar iedereen die hen in de afgelopen twee jaar heeft geholpen of gesteund.

Meer bij rtlnieuws.nl:
Moordenaar Els Borst krijgt tbs, geen celstraf 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore