Rechtszaak tegen Bart van U.

Familie Van U.: Dader ontloopt straf met alleen tbs

13 april 2016 14:45 Aangepast: 13 april 2016 17:04
Rechtbanktekening van Bart van U.

De familie van Bart van U. vindt de uitspraak in de zaak 'een forse domper', omdat de dader niet de cel in hoeft voor het doodsteken van oud-minister Els Borst en zijn zus Loïs.

De rechtbank heeft Van U. tbs met dwangverpleging opgelegd. Volgens de rechtbank leeft Van U. in 'een parallelle wereld'. Hij is volledig ontoerekingsvastbaar en extreem gevaarlijk, zegt de rechtbank.  

'Emotioneel moeilijk aanvaardbaar'
De familie van Van U. laat in een verklaring weten dat deze uitspraak 'emotioneel moeilijk aanvaardbaar is': "De dader is ziek maar ook slim. Wij vinden het onwaarschijnlijk dat Bart volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn toen hij van twee zeer geliefde mensen op gewelddadige wijze het leven ontnam. Met enkel tbs ontloopt de dader zijn verdiende straf."

De familie van Van U. hoopt dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat. Het OM had wel een celstraf van acht jaar geëist. De familie van de dader wenst de nabestaanden van Borst alle sterkte toe. 

Nabestaanden Borst
De nabestaanden van Borst hebben wel vrede met de straf voor Van U. Ook spreken zij hun dank uit naar de media die hun privacy hebben gerespecteerd, en naar iedereen die hen in de afgelopen twee jaar heeft geholpen of gesteund. 

Meer op rtlnieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore