Nederland

Coördinator Terrorismebestrijding: Extra veiligheidsmaatregelen Koningsdag

24 april 2016 11:01 Aangepast: 24 april 2016 12:21
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens Koningsdag in Dordrecht. Beeld © ANP

De Nederlandse veiligheidsdiensten staan op scherp voor Koningsdag. Er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen om alles in goede banen te leiden.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof zei bij WNL Op Zondag dat er 'natuurlijk extra maatregelen genomen worden'. De veiligheidsdiensten zullen ook extra mensen inzetten.

Extra in de gaten houden
Schoof had het over zichtbare en onzichtbare maatregelen om ervoor te zorgen dat we het feest met zijn allen kunnen vieren. "Mensen die iets zouden kunnen doen, houden we extra in de gaten.''

De koninklijke familie viert Koningsdag in Zwolle. Burgemeester Henk-Jan Meijer zei gisteren zich geen zorgen te maken over de veiligheid. Na de terreuraanslagen in Brussel vorige maand is nog eens goed gekeken naar alle maatregelen, zei hij. Maar ook daarvoor al was Koningsdag 'een van de meest beveiligde evenementen van ons land'.

Koninklijke familie compleet
Koning Willem-Alexander kijkt uit naar het feest, zei hij vorige week bij het Koningsdagconcert. Het ziet er ook naar uit de koninklijke familie compleet zal zijn, inclusief prinses Alexia die eind februari tijdens de wintersportvakantie in Lech haar rechterbovenbeen brak. "We gaan proberen haar zoveel mogelijk mee te laten doen. Ze wil zelf heel graag", zei de koning. 

Zwolle gaat strenger op de klok letten. De gemeente heeft geleerd van de eerste Koningsdag 'nieuwe stijl' vorig jaar in Dordrecht, waar het bezoek een uur uitliep. Zo is de route die de Oranjes afleggen korter en zijn er geen binnenactiviteiten omdat die de vaart eruit halen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`