EditieNL

Partner vreemdgegaan? Dan ben je uiteindelijk beter af

27 april 2016 15:46 Aangepast: 27 april 2016 16:08
Beeld © Getty

Veel vrouwen maken het wel een keer mee: een partner die vreemdgaat. Hoewel je dan een poosje last hebt van liefdesverdriet, zijn vrouwen wier partner vreemdgaat uiteindelijk beter af. Volgens onderzoek, althans.

"Vrouwen komen uiteindelijk sterker uit de relatie omdat ze meer kennis opdoen over goede potentiële partners", zegt Craig Marris, de hoofdauteur van het onderzoek. "Ze kunnen daardoor beter herkennen welke mannen geen goed relatiemateriaal zijn."

'De ander'
De vrouw bij wie de vreemdganger uiteindelijk belandt, 'de ander', is juist slechter af volgens het onderzoek. "Die zit nu in een relatie met iemand die al eerder heeft gelogen en is vreemdgegaan, dus op de lange termijn heeft zij pech."

Een andere conclusie van het onderzoek is dat liefdesverdriet weleens een evolutionair voordeel zou kunnen zijn. "Meer dan 85 procent van de mensen maakt wel eens een scheiding mee. Als we geëvolueerd zijn om relaties te onderhouden, dan is het dus logisch dat er een reactie op de beëindiging van relaties is ontwikkeld", aldus Morris.

Grootste onderzoek
De onderzoekers hebben wereldwijd aan bijna 6000 mensen vragen gesteld over het einde van relaties.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Lesbiennes kunnen liefde en seks niet zo goed scheiden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore