Nederland

Sylvana Simons 'teleurgesteld' dat naam van haar partij anders moet

07 juni 2017 09:03 Aangepast: 07 juni 2017 09:41
Sylvana Simons (Archieffoto).

Sylvana Simons, oprichtster van de politieke partij Artikel 1, is niet blij met de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, dat ze de naam van haar partij moet aanpassen. "Vanzelfsprekend zijn wij teleurgesteld."

Dat laat Simons weten in een persbericht

Gisteren bepaalde de rechter dat de naam van haar partij te veel lijkt op de naam van het Rotterdamse antidiscriminatiebureau Art. 1, die de rechtszaak had aangespannen. Het antidiscriminatiebureau zou de naam al in 2007 geclaimd hebben. 

Verbaasd

Simons en de mede-oprichter van de partij, Ian van der Kooye, zijn verbaasd over de uitspraak van de rechter. Ze zouden 'alle regels en gebruiken rondom het kiezen en vastleggen van hun partijnaam zorgvuldig hebben gevolgd'.

Zo zouden ze navraag hebben gedaan bij onder andere het merkenbureau en de Kamer van Koophandel, voor ze hun naam hadden vastgelegd.

Een maand de tijd

Simons moet de naam van haar partij van de rechtbank binnen een maand veranderen. Mogelijk gaat de partij in hoger beroep tegen deze uitspraak.

Simons deed in maart met haar partij mee aan de landelijk verkiezingen, maar ze haalde geen zetels. Ze is nu van plan om volgend jaar in Amsterdam mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Meer op rtlnieuws.nl:

`