Nederland

Camera filmt 'zeldzaam laffe' babbeltruc van dichtbij

03 mei 2016 21:19
De dief, leesbril op de neus, helpt doodkalm mee zoeken. Beeld © YouTube

Een 87-jarige Amsterdamse werd in februari het slachtoffer van een babbeltruc. Doordat haar zoon een webcam bij haar had geïnstalleerd, is nu goed de 'zeldzaam laffe' manier te zien waarop de dief te werk gaat.

De beelden (video: zie onder) zijn vanavond getoond bij het programma Opsporing Verzocht. Er is op te zien hoe de man zich na het aanbellen, zodra de bejaarde vrouw de deur heeft geopend, vlug naar binnen weet te praten. Hij wil de papieren van de zorgverzekering zien, zegt hij.

Adresboekje verstopt

De vrouw zoekt, en de man zoekt even later doodkalm met haar mee. Als ze haar dochter wil bellen, ziet hij zelfs kans haar adresboekje achter een kussen te verstoppen. Als de vrouw zich realiseert dat het telefoonnummer van haar dochter ook voorgeprogrammeerd is in de telefoon, gaat hij er gauw vandoor.

Hij heeft dan wel een dvd, een envelop met huishoudgeld en de inhoud van de portemonnee achterovergedrukt. De politie is naar hem op zoek. Het gaat vermoedelijk om een vijftiger van ongeveer 1.80 meter met 'opvallend grijzig haar boven zijn oren'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore