Nederland

Nieuwe video BUK-raket gebruikt in onderzoek naar daders MH17

13 mei 2016 19:29 Aangepast: 13 mei 2016 19:39

Het 'nieuwe' filmpje van een BUK-raketinstallatie in het oosten van Oekraine, wordt gebruikt in het onderzoek naar de daders van de ramp. De video dook gisteren op en zou zijn opgenomen op 17 juli 2014, de dag dat het MH17-toestel van Malaysia Airlines uit de lucht werd geschoten.

Het internationale rechercheteam dat onderzoek doet naar de daders achter de MH17-ramp, heeft 'met interesse kennis genomen' van het filmpje dat gisteren opdook van een BUK-raketinstallatie in het oosten van Oekraïne.

Dat schrijft het onderzoeksteam, het Joint Investigation Team (JIT), in een brief aan de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met de MH17.

Op de video die is gemaakt vanuit een rijdende auto, is de BUK-raketinstallatie te zien. De video is nog niet eerder in de openbaarheid gekomen.

De onderzoekers onderstrepen in de brief het belang van 'dergelijk materiaal voor het onderzoek'. Daarnaast roepen ze 'iedereen die beschikt over mogelijk interessante beelden op zich te melden bij het JIT of het materiaal, desgewenst anoniem, te uploaden bij de uploadserver van het JIT'.

RTL Nieuws

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`