Nederland

Kleuter die xtc inslikte nog steeds op intensive care, 'gaat beter'

18 mei 2016 08:56 Aangepast: 18 mei 2016 09:08

Het gaat beter met de kleuter in Hoogezand die op het schoolplein xtc had gevonden en opgegeten. Het jongetje ligt nog wel steeds op de intensive care.

Dat zegt schooldirecteur Veronica Stege. Gistermiddag vonden een paar kleuters een zakje met xtc-pillen op het schoolplein van Het Ruimteschip.

Eén van hen at één van de kleurige pilletjes op. Een juf van de school zag het gebeuren, twijfelde niet en schakelde direct de hulpdiensten in.

"We hebben direct de ambulance, de politie en de ouders van het jongetje gebeld. Er is adequaat gehandeld", zegt directeur Stege.

Gezondheidstoestand kleutertje

Het jongetje is overgebracht naar de intensive care. Daar is hij de afgelopen 24 uur in de gaten gehouden. "Het gaat nu beter", zegt Stege. Volgens haar hebben de artsen aangegeven dat het kereltje er waarschijnlijk niks aan overhoudt.

Directeur Stege is enorm geschrokken van het voorval. "Dit is voor het eerst en hopelijk ook voor het laatst."

De school plaatste een bericht op Facebook om de ouders te informeren en te waarschuwen. "Het had ook na schooltijd kunnen gebeuren. Dan was het veel erger geweest", zegt Stege.

Hangjongeren

De school heeft te maken met hangjongeren, die na schooltijd op het schoolplein rondhangen. Nu de winter voorbij is en het beter weer is, keert de overlast weer terug. In het verleden werden er lege wietzakjes gevonden en drankflessen.

Volgens Stege houdt de gemeente een vinger aan de pols.

Meer op rtlnieuws.nl:
Kleuter in ziekenhuis na opeten xtc-pil op schoolplein

`