EditieNL

Zien op zondag: 5 gloednieuwe series om je dit weekend mee te vermaken

09 juni 2017 16:30 Aangepast: 11 juni 2017 13:57

Iedere week zetten wij een lijstje met series, films en documentaires voor je op een rij. Zodat jij niet urenlang hoeft te zoeken naar wat de moeite waard is om te kijken. Voor dit weekend een paar gloednieuwe series.

1. De 12 van Oldenheim 

Deze gloednieuwe Nederlandse serie gaat over een oer-Hollands dorpje. Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Is ze ontvoerd? Is ze ervandoor gegaan? Was het een ongeluk? Leeft ze of is ze dood? Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat. Terwijl deze zaak de gemoederen bezighoudt, verdwijnt kort daarna een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn? Je kijkt De 12 van Oldenheim op Videoland. 

2. Twin Peaks

De eerste twee seizoenen van Twin Peaks keek je misschien al in 1990. De serie ging over het gelijknamige dorpje. Nadat de populaire zeventienjarige scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken. Nu, 25 jaar later gaat de serie verder. Je kijkt het nieuwe seizoen, het vervolg, van Twin Peaks op Videoland.

3. Orange Is The New Black

Orange Is The New Black gaat over Piper Chapman die tot 15 maanden gevangenis wordt veroordeeld, nadat ze werd gepakt op het transporteren van drugsgeld voor haar vriendin Alex Vause. Chapman verruilt haar comfortabele leven in New York voor een oranje overall, vandaar de naam. In de vrouwengevangenis maakt ze nieuwe vrienden en ook vijanden. Het vijfde seizoen van de serie staat nu op Netflix. 

4. Bloodline

De serie Bloodline gaat over de familie Rayburn uit Florida. De oudste zoon van de familie Danny, is het zwarte schaap van de familie. Hij dreigt de duistere geheimen en het beschamende verleden van zijn familie te ontmaskeren. Hiermee drijft hij ook de loyaliteit tussen zijn twee broers en zus tot het uiterste. Het derde seizoen van Blooline staat nu op Netflix. 

5. Castle

​Rick Castle is een gescheiden misdaadauteur. Wanneer de politie hem ondervraagt over moorden die geinspireerd zijn op verhalen van zijn boeken belsuit hij de politie te helpen. Je kijkt een nieuw seizoen van Castle op Videoland.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer zien op zondag:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore