Nederland

NS wil dat reiziger meedenkt over problemen in spits: 'Wij weten het ook niet allemaal'

10 juni 2017 08:53 Aangepast: 10 juni 2017 08:54
Beeld © ANP

Moeten er langere treinen komen? Of een 'spitsheffing' voor mensen die in de spits reizen? Of heb je een ander goed idee? De NS roept reizigers op mee te denken over maatregelen om de spitsdrukte op het spoor op te lossen.

Er is al een denktank met experts en belanghebbenden die zich voor de NS bezighoudt met de problemen in de spits. "Maar meer ideeën zijn welkom", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. "Wij weten het als NS ook niet allemaal."

'Slimme prijsprikkels'

De Telegraaf  schrijft vandaag over de mogelijke invoering van een spitsheffing. "Dat is op dit moment een idee. We gaan niets op voorhand uitsluiten, wat ons betreft ligt alles op tafel", zegt een woordvoerder van de NS daarover.

De NS zelf spreekt liever over 'slimme prijsprikkels'. "Het gaat niet alleen over extra betalen in de spits, maar bijvoorbeeld ook over minder betalen in de daluren."

Weinig enthousiasme

Verschillende politici (CDA, PVV, D66) zeggen in de Telegraaf dat ze een spitsheffing niet zien zitten.

Het is niet de eerste keer dat een zogeheten 'spitsheffing' ter sprake komt. In 2014 stelde de NS samen met toenmalig staatssecretaris Wilma Mansveld voor om de prijs van een treinkaartje in de spits met maximaal 10 procent te verhogen. Daar was toen een Kamermeerderheid tegen, waardoor het plan nooit werd uitgevoerd.

Bekijk hier onze reportage over overvolle treinen terug:

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore