Nederland

Auto raakt voetgangers bij Amsterdam CS: 8 gewonden

10 juni 2017 21:19 Aangepast: 11 juni 2017 00:15
Bij de aanrijding op CS raakten acht mensen gewond. Beeld © Live Media

Bij het Stationsplein voor het Centraal Station in Amsterdam heeft een automobilist enkele voetgangers aangereden. Twee mensen raakten daarbij zwaargewond. Zes mensen liepen lichtere verwondingen op.

Volgens de politie stond de automobilist op een plek waar dat niet mocht. Toen hij daarop werd aangesproken door agenten ging hij er vandoor. Hij reed toen enkele voetgangers aan en reed uiteindelijk tegen een muur bij de ingang van de metro.

Geen opzet

De automobilist is aangehouden en is inmiddels verhoord. Volgens de politie lijkt er geen opzet in het spel. De man zou onwel zijn geworden. "Uiteraard doen we verder onderzoek om het een en ander uit te sluiten", aldus de politie.

"Hij was zeer gedesoriënteerd. En was dus gewoon niet helder. Hij wordt natuurlijk verder nagekeken wat er nou precies aan de hand was." Er zal nog wel wat tijd overheen gaan, voordat dat duidelijk is, verwacht de politie.

'Doffe klap'

"Ik hoorde een doffe klap", vertelt ooggetuige Moiko Schraa tegen RTL Nieuws. "Toen heb ik mij omgedraaid en zag ik een auto. Binnen 30 seconden stond het helemaal vol met politie."

Volgens Schraa reageerden omstanders redelijk rustig op het incident. "De man is meteen uit de auto gehaald. Daar was iedereen snel bij."

Gebied afgezet

In verband met het onderzoek van de politie werd het gebied recht voor het station afgezet. Reizigers konden wel gebruik maken van de andere ingangen. Het GVB legde korte tijd het tramverkeer bij het station stil. Na ongeveer een half uur konden de trams weer rijden via een aangepaste route.

Inmiddels mag het publiek weer het plein op. Trams kunnen ook weer de normale route rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore