Nederland

'Aanslag met rattengif in koffie Curaçaose minister'

06 juni 2016 10:03
Minister Nelson Navarro Beeld © ANP

De Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro werd vorig jaar ziek nadat hij een kopje koffie had gedronken in het regeringsgebouw Fort Amsterdam in Willemstad. Uit onderzoek blijkt nu dat het ging om een gerichte aanslag op de minister.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft volgens de krant Amigoe het kopje onderzocht. De conclusie: er zat rattengif in, dat de naam Tres Pasitos draagt. Dat betekent 'drie stapjes'. Het gif is dodelijk, maar met de kleine hoeveelheid die in het kopje koffie zat was dat het in dit geval niet.

Wie er achter de aanslag zit, is niet bekend. Het is niet voor het eerst dat Navarro het mikpunt is. Eerder zouden twee huurmoordenaars een plan hebben voorbereid om de politicus tijdens een carnavalsoptocht te belagen. 

Moord Helmin Wiels

De autoriteiten op het Caribische eiland staan op scherp sinds de moord op politicus Helmin Wiels in 2013. Ook de huidige premier Ben Whiteman werd een keer beschoten toen hij op zijn balkon zat.

Minister Navarro heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Onderzoek naar hoe het gif ooit in de koffie terecht kon komen, op de plek waar wekelijks de ministerraad wordt gehouden, heeft niets opgeleverd.

`