Nederland

Protest bij Dolfinarium: dolfijnenshows moeten stoppen

07 juni 2016 14:13 Aangepast: 07 juni 2016 20:16
Beeld © RTL Nieuws

Na de oproep van de oud-trainer van dolfijn Flipper gisteravond om te gaan demonstreren bij het Dolfinarium in Harderwijk, hebben zich daar vanmorgen tientallen mensen verzameld. Zij eisen een einde aan de dolfijnenshows.

Het protest duurde uiteindelijk tot 14:00 uur. De demonstranten zetten zich samen met ​dierenactivist Ric ​O'Barry in om een einde te maken aan de live shows. Zij noemen het een schande dat de dieren in gevangenschap worden uitgebuit. 

Aantal dolfijnen vrijgelaten

RTL Nieuws-verslaggever Sander Paulus laat weten dat het eerste resultaat in de lucht hangt. "Een aantal dolfijnen worden mogelijk overgebracht naar een beschermd leefgebied (sanctuarium)", meldt hij. "Daar wordt twee jaar lang gekeken naar hoe dolfijnen zich gedragen en of ze beter af zijn."

O'Barry deed gisteravond in RTL Late Night een oproep aan alle Nederlanders. Daarbij noemde hij het Dolfinarium 'een circus' en vroeg hij iedereen om op dinsdagmorgen om 11:00 uur te komen protesteren bij het attractiepark.  Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Het Dolfinarium is niet onder de indruk en noemt de plannen van O'Barry voorlopig erg onduidelijk.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore