Nederland

Van der Steur: Onderzoek naar IS-terroristen in vluchtelingenopvang Nijmegen

07 juni 2016 15:48 Aangepast: 07 juni 2016 17:52
Ard van der Steur. Beeld © ANP

Justitie onderzoekt of IS-terroristen in vluchtelingenkamp Heumensoord in Nijmegen hebben verbleven. "De informatie is ons bekend. Er wordt vanzelfsprekend onderzoek gedaan", zei minister van Veiligheid Ard van der Steur in de Tweede Kamer.

NRC Handelsblad schreef gisteren op basis van een Franse krant dat in een Nijmeegs vluchtelingenkamp leden van een slapende cel van terreurorganisatie IS aanwezig waren geweest. Het zou gaan om een groep van twintig mannen, verdeeld over Nijmegen en Düsseldorf.

De mannen zouden hebben klaargestaan om een aanslag te plegen. Dat verklaarde een overgelopen jihadist in februari tegen de Franse politie.

Lopende onderzoeken

Van der Steur werd daar vandaag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer over ondervraagd. "Ik begrijp de zorg. De informatie is ons bekend. Daar wordt vanzelfsprekend onderzoek naar gedaan. Maar daar kan ik verder geen mededelingen over doen", zei Van der Steur na vragen van de PVV.

De VVD-minister benadrukte dat hij verder geen vragen kan beantwoorden over lopende onderzoeken. "Zodra dat wel kan, zal ik dat doen."

Wel stelde hij nog dat er internationale veel uitwisseling is van informatie plaats vindt, tussen politie maar ook tussen de veiligheidsdiensten. "Op alle niveau’s. Alle onderdelen van de opsporingsinstanties zijn alert op signalen van terroristen in de vluchtelingenstromen."

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`