Nederland

Hoezo, we doen niet mee aan het EK? Echt wel!

11 juni 2016 09:02 Aangepast: 11 juni 2016 11:54

Voor alle voetballiefhebbers die in rouw zijn omdat het Nederlands elftal niet meedoet aan het EK, is er goed nieuws. We doen namelijk wél mee!

Tenminste: als we de makers van Blik Film mogen geloven. Zij hebben de korte film El Salvador gemaakt. Daarin schittert een Utrechtse barman Edwin, die zich ontpopt tot nieuwe verlosser door te doen alsof we wel meedoen aan het EK.

Bloedchagrijnig

De Utrechtse caféhouder is aan het begin van de film dieptreurig omdat we niet meedoen aan het EK. Hij is bloedchagrijnig tegen zijn klanten en sluit uiteindelijk zijn kroeg. Maar als hij een foto ziet van Johan Cruijff krijgt hij een ingeving; hij verzamelt wat oude wedstrijden en grote historische hoogtepunten in een film. Zoals de wedstrijd tegen Spanje uit 2014 en de finale in 1988. Hij zet de hoogtepunten achter elkaar alsof dit de wedstrijden zijn die het elftal nú speelt.

Uiteindelijk begint het balletje te rollen en worden er meer en meer landgenoten meegezogen in de gedachte dat we wel meedoen. De video is al een kleine 4000 keer gedeeld op Facebook. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore