Nederland

Hoofdverdachte Tilburgse sextingzaak weigert taakstraf

13 februari 2017 23:29 Aangepast: 28 juli 2017 22:00
De zaak speelde op het Tilburgse Vakcollege. Beeld © ANP

De hoofdverdachte van de Tilburgse sextingzaak is niet ingegaan op de taakstraf die het Openbaar Ministerie hem vandaag heeft aangeboden. De 16-jarige jongen kiest ervoor om voor de kinderrechter te verschijnen, meldt het Brabants Dagblad.

De jongen kreeg bij een zogenoemde TRIP-zitting de keuze tussen een taakstraf of de zaak laten behandelen door de kinderrechter. Hij kiest na overleg met zijn advocaat voor dat laatste, meldt het Brabants Dagblad. Volgens de krant vreesde de minderjarige verdachte dat een veroordeling voor de verspreiding van kinderporno hem zijn hele leven zou blijven achtervolgen.

Compromitterende foto's

De Tilburgse sextingzaak speelde tussen oktober 2015 en januari vorig jaar. Via diverse accounts op Instagram verschenen compromitterende foto's van verschillende leerlingen van het Vakcollege Tilburg​. Wie daar verantwoordelijk voor waren, bleef destijds onduidelijk. De Nederlandse politie schakelde daarom ook de hulp van de Amerikaanse FBI in.

De 16-jarige Tilburger is de enige die verdacht wordt van het verspreiden van de foto's. Twee medeverdachten uit Waalwijk en Poppel (16 en 17) worden verdacht van belediging en smaad. Hun zaak is tot nader order uitgesteld.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore