Klachten over overvolle treinen

Meer treinellende op komst: overdag vaker werk aan het spoor

16 juni 2016 22:32 Aangepast: 16 juni 2016 22:32
Beeld © ANP

Treinreizigers klagen nu al steen en been over volle treinen en vertragingen. En dat zal de komende tijd niet minder worden: treinreizigers zullen meer van werkzaamheden aan het spoor gaan merken.

Nu vinden werkzaamheden op het spoor vooral op een beperkt aantal uren 's nachts plaats. Maar het is de bedoeling dat spoorbeheerder ProRail meer overdag gaat doen, zegt staatssecretaris Sharon Dijksma. Ook kan het zijn dat op een traject langere tijd geen trein rijdt.

'Knelt nu al'

Er moet ingegrepen worden, vindt Dijksma. De tijd voor het uitvoeren van onderhoud en vervangingen knelt nu al, als er nu niets verandert zal dat in de toekomst nog meer gaan gebeuren.

Dijksma verwacht van ProRail dat reizigers en vervoersmaatschappijen nooit voor vervelende verrassingen komen te staan. ProRail zal reizigers en vervoerders op tijd en duidelijk moeten informeren, zodat iedereen zich kan voorbereiden.

Nog vaker omreizen 

Rover is niet te spreken over het nieuws van Dijksma, zegt woordvoerder Chris Vonk tegen RTL Nieuws: "Het is nu al bijna elke weekend raak met werkzaamheden. Als er meer overdag gewerkt gaat worden, dan moeten mensen nog vaker omreizen. Daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Het moet niet zo dat we nog meer ellende over ons heen krijgen."

Het regent nu al klachten over volle treinen. In maart en april kwamen tot 3655 klachten binnen bij reizigersorganisatie Rover. Dat waren er in dezelfde periode vorig jaar – het rampjaar voor volle treinen – nog ruim 70 minder. Opmerkelijk want NS-topman Roger van Boxtel had beterschap beloofd

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore