Nederland

Man die voetgangers bij Amsterdam CS aanreed is weer vrij

13 juni 2017 14:35 Aangepast: 13 juni 2017 14:55
Twee gewonden van de aanrijding bij Amsterdam CS liggen nog in het ziekenhuis. Beeld © ANP

De 45-jarige man die afgelopen weekeinde een aantal voetgangers aanreed op het Stationsplein bij Amsterdam Centraal, is vrijgelaten. Als het onderzoek naar hem is afgerond, besluit het Openbaar Ministerie of hij wordt vervolgd.

Hij wordt namelijk nog wel verdacht van overtreding van de Wegenverkeerswet, meldt de politie vandaag. De man werd gisteravond vrijgelaten.

Veel gas

De Amsterdammer werd zaterdagavond aangesproken door de politie, omdat hij op de trambaan reed bij Amsterdam CS. Hij kreeg een bekeuring en de agenten vroegen hem om rustig via de trambaan het Stationsplein te verlaten.

Dat deed hij, maar na zo'n 30 meter gaf hij opeens veel gas. Hij reed toen een aantal voetgangers aan en kwam tot stilstand tegen een betonnen rand.

De politie heeft geen bewakingsbeelden van de aanrijding, omdat de camera's in het stationsgebied op dat moment op vaste punten waren afgesteld. Wel waren er verschillende getuigen:

 

Geen alcohol

Uit het onderzoek tot nu toe komt niets naar voren dat wijst op iets anders dan onwelwording van de man, zegt de politie. Er was geen sprake van alcoholgebruik. Wel had de man, die diabetespatiënt is, een lage bloedsuikerspiegel.

Het mobieltje, de auto en de bloedsuikermeters van de man zijn onderzocht. Gisteren is zijn insulinepomp uitgelezen in het ziekenhuis. Daaruit bleek dat hij inderdaad een lage bloedsuikerspiegel had. 

Botbreuken

De man zegt zich niets van de aanrijding te kunnen herinneren. Dat gegeven wordt nu verder onderzocht.

Van de mensen die werden aangereden, liggen nog twee in het ziekenhuis. Zij hebben beiden botbreuken.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore