Sport

Sportsprookje: 25-jarige tennisleraar speelt tegen Federer

29 juni 2016 11:09 Aangepast: 29 juni 2016 16:04
Willis na zijn winst in de eerste ronde. Beeld © Getty

Er is geen twijfel over mogelijk: Roger Federer tegen Marcus Willis is dé wedstrijd van de dag op Wimbledon. Marcus Willis? Juist, een parttime tennisser die dit jaar 356 dollar aan prijzengeld bij elkaar speelde.

Marcus Willis dus. Een 25-jarige tennisleraar die nog bij zijn ouders woont en 772e op de wereldranglijst staat. 

Willis wilde zijn droom om professioneel tennisser opgeven, maar zijn nieuwe vriendin hield hem tegen. Willis werd als laatste uitgenodigd voor een kwalificatietoernooi in Groot-Brittannië. Hij won daar drie partijen en mocht zodoende meedoen aan het officiële kwalificatietoernooi van Wimbledon. Ook bij dit toernooi wist Willis drie partijen te winnen: zijn kwalificatie voor het hoofdschema was een feit. 

En zo kon het dat Willis afgelopen maandag zijn eerste Grand Slam-wedstrijd speelde. Die hij bovendien wist te winnen van de Litouwse Ricardas Berankis, nummer 54 van de wereld. Niet slecht, voor iemand die de bijnaam 'Cartman' had vanwege zijn bierbuikje. 

Thumbnail

Willis omhelst zijn moeder na de winst in de eerste ronde | Getty

Het sportsprookje voor de 25-jarige krijgt een geweldig gevolg. Want hij betreedt vanmiddag om 12.30 uur - als het weer het toelaat - het Centre Court om daar een partij te spelen tegen niemand minder dan Roger Federer. Topspeler Federer, die een recordaantal Grand Slams heeft gewonnen, namelijk 17, waarvan 7 op Wimbledon. 

Willis verdiende dit jaar pas 356 dollar met tennis, zo staat op de site van Wimbledon. En dat bedrag is dankzij Wimbledon flink hoger geworden: als Willis verliest in de tweede ronde neemt hij alsnog 50.000 pond mee naar huis. Ter vergelijking: daar zou Willis , die voor 30 pond per uur tennisles geeft, 1667 lessen voor moeten geven. 

Gaaf verhaal

Federer vindt het fantastisch. "Ik vind het zelf ook een heel gaaf verhaal. Dit is het mooiste verhaal sinds lange tijd in onze sport. Ik kijk ernaar uit om tegen hem te spelen."

Willis zelf geniet overduidelijk van alles. Hij kan niet stoppen met lachen als hem gevraagd wordt naar zijn kansen tegen Federer. "Ik had nooit gedacht dat ik op dit soort vragen antwoord zou moeten geven, niet in een miljoen jaar. Federer is zo'n goede speler, een legende. Ik heb veel respect voor hem maar ga toch mijn best doen hem te verslaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore