EditieNL

Fotografe legt vrouw prachtig vast na twee zwangerschappen binnen een jaar

05 juli 2016 16:39 Aangepast: 05 juli 2016 21:27
Gabby en Melanie Beeld © Foto: Trina Cary

De meeste vrouwen zijn niet bepaald blij met hun lichaam na het krijgen van een kindje – laat staan drie. Ook de Canadese Melanie had daar moeite mee, maar wist haar nieuwe uiterlijk prachtig in beeld te brengen met een fotoshoot.

Melanie en haar man Gabby kregen maar liefst drie kinderen in een tijdsbestek van een jaar: een zoontje op 11 maart 2013 en een tweeling op 10 maart het jaar daarna. Natuurlijk lieten de twee zwangerschappen vlak na elkaar hun sporen achter op het lichaam van Melanie, die dat maar moeilijk kon verwerken.

"Ik was ontzettend blij met wat mijn lichaam had gepresteerd, maar de vrouw in de spiegel leek ineens een volslagen vreemde", vertelt ze aan de Huffington Post. Melanie vond het lastig om zich weer bloot te geven, maar juist een open oproep van een fotograaf zou de oplossing zijn.

Rauw en kwetsbaar

"Ik hou van naaktheid, omdat het rauw en toch kwetsbaar is", vertelt fotografe Trina Cary, die via social media vroeg om een stel dat zich bloot wilde geven. "Ik wil vrouwen en mannen leren weer zelfverzekerd te worden, te weten dat je niet perfect hoeft te zijn om mooi te zijn."

Melanie en haar man bleken de perfecte personen om die boodschap uit te dragen. Het resultaat is een reeks prachtige foto’s, zonder enige fotoshop. "Ik mocht niet zelf kiezen vanuit welke hoek ik werd gefotografeerd en ik kon mijn buik niet inhouden", vertelt Melanie. "Ik voelde me kwetsbaar, maar ook ontzettend sterk."

Sterke moeder

De foto’s gaan inmiddels het internet over, iets waar Trina alleen maar blij mee is. "Ik hoop dat mensen een sterke, mooie moeder zien die ervoor heeft gekozen om haar lichaam te omarmen zoals het is, en een man die haar nog steeds aanbidt."

`