Nederland

Verwarde man steelt truck van Defensie en gaat joyrijden

14 juni 2017 20:35 Aangepast: 14 juni 2017 21:49
De militaire basis in Oirschot. Beeld © ANP

Een verwarde blanke 21-jarige man uit Veldhoven heeft maandag een vrachtwagen van de militaire basis Oirschot gestolen en is daarmee gaan joyrijden door Eindhoven. De man heeft tijdens zijn rit door Eindhoven enkele auto's beschadigd.

De 'verwarde blanke man' had de rugzak gestolen van militairen die aan het oefenen waren op de hei. De man is later weer op de basis aangehouden en zit nog altijd vast. Dat heeft minister Jeanine Hennis (Defensie) zojuist gemeld tijdens een in de Tweede Kamer.

Auto's beschadigd

De man had uit een rugzak gestolen van oefenende militairen op de hei. Hij nam een toegangspas en een universele sleutel mee van een Scania. Daarna is hij naar de basis gegaan en heeft een truck meegenomen. Hij  beschadigde daarbij de poort van de basis. Tijdens zijn rit door Eindhoven, die enkele uren duurde, heeft hij meerdere geparkeerde auto's geraakt. Een van de eigenaren heeft inmiddels aangifte gedaan.

Hennis lichtte de Kamer in over het gebeuren tijdens een debat over een ander incident op vliegbasis Volkel. Daar werd in mei een veroordeelde Syriëganger aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`