Dakar

Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie in Dakar Rally

18 januari 2020 11:59 Aangepast: 05 maart 2020 19:08
Beeld © ANP

Bernhard ten Brinke is met de Belgische navigator Tom Colsoul in het autoklassement als zevende geëindigd in de Dakar Rally 2020. Ten Brinke had gehoopt nog een plek hoger te eindigen, maar hun protest tegen de onterechte compensatietijd voor Orlando Terranova werd niet ingewilligd.

Ten Brinke: “Ik ben vooral heel erg tevreden over hoe Tom, ons team Toyota Gazoo Racing, onze bolide en ik hebben gepresteerd.” Op de laatste, ingekorte slotetappe (167 km in plaats van 374 km) eindigde de fabrieksequipe van Toyota Gazoo Racing als achtste. Ten Brinke gaf +4.40 minuten toe op teamgenoot Nasser Al-Attiyah, die Toyota in de laatste etappe nog een dagzege bezorgde. De tijd van Ten Brinke bleek genoeg voor de zevende plek in het algemeen klassement.

"Ik ben heel tevreden dat we aan de finish zijn gekomen”, aldus Bernhard ten Brinke na het volbrengen van de zware rally door Saudi-Arabië. “En het evenaren van de zevende plaats uit 2015 voelt ook heel goed. Zeker omdat de competitie heftig is geweest deze twee weken.”  

Miniatuurvoorbeeld
Dakar

Derde eindzege in Dakar Rally voor Carlos Sainz

Ten Brinke en navigator Colsoul reden met hun bolide tienmaal in twaalf etappes in de top tien, waaronder twee vierde plaatsen.

De eindzege in het autoklassement ging naar Carlos Sainz, voor Nasser Al-Attiyah en nummer drie Stéphane Peterhansel. Als snelste Nederlander gaf Bernhard ten Brinke in de rally over zo’n 7500 kilometer uiteindelijk +1.18.34 toe op winnaar Sainz.

Joris Kaper

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore