Sport

Al 39 rondes in de staart van Max, Kimi Raikkonen niet blij met Verstappen

27 juli 2016 16:32 Aangepast: 28 juli 2016 08:38
Verstappen komt als winnaar over de streep in Barcelona, Kimi kwam hem niet voorbij Beeld © AFP

De Finse Ferrari-coureur Kimi Raikkonen was op zijn zachtst gezegd niet helemaal gelukkig met Max Verstappen afgelopen zondag. De twee vochten elkaar tijdens de Grand Prix van Hongarije bijna de tent uit. Verstappen kwam als winnaar uit de bus. En dat was niet de eerste keer dit seizoen.

Sinds Verstappen rijdt voor het team van Red Bull komt Raikkonen de Nederlander maar niet voorbij. Uit een overzichtje van Ziggo Sport blijkt dat de Fin maar liefst 39 rondes achter Verstappen reed, maar niet kon inhalen. Het gaat om rondes waarbij het verschil tussen beide coureurs minder dan een seconde was.

20 rondes in Barcelona

Het race-gevecht tussen Max en Kimi begon in Spanje, tijdens de Grand Prix van Barcelona. Verstappen won die race, maar voelde wel 20 rondes lang Raikkonen in zijn nek hijgen. Op bijna geheel versleten banden wist hij de Fin toch achter zich te houden en werd hij de jongste Grand Prix-winnaar ooit.

Thumbnail

Max in gevecht met Kimi tijdens de Grand Prix van Oostenrijk

Het verhaal gaat verder bij de Grand Prix van Oostenrijk. Daar duurt het gevecht van de twee een stuk korter, namelijk 3 rondes. Op veel oudere banden lukt het Verstappen maar net om Raikkonen voor te blijven.

Kimi boos op Max

Tot slot was daar nog de race van afgelopen weekend in Hongarije: een gevecht van 16 rondes. Raikkonen was na de race behoorlijk boos op Verstappen. Hij vond dat de Nederlander straf moest krijgen voor de manier waarop hij verdedigde. Max reageerde lichtelijk geïrriteerd op de uitspraken van Kimi: “Ach, ik verdedigde mijn positie. Het maakt me geen zak uit wat hij ervan vindt, hij moet maar oppassen toch.”

 

 

Kan Max zijn 39 rondes op Kimi uitbreiden? Zondag krijgt hij daarvoor zijn eerste kans, dan racen de coureurs op het circuit van Hockenheim.

Meer op rtlnieuws.nl:
Max Verstappen vijfde na moeilijke race in Hongarije

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`