Meisje verdronken in zwembad

OM wil badmeesters en leraren vervolgen na verdrinking meisje

01 augustus 2016 14:08 Aangepast: 01 augustus 2016 14:50
Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie wil drie badmeesters en drie leerkrachten vervolgen vanwege de verdrinking van de 9-jarige Salem in een zwembad in Rhenen. De betrokkenen wordt mogelijk grove nalatigheid of dood door schuld ten laste gelegd.

De 9-jarige Salem stierf in september vorig jaar. Ze werd gevonden na de zwemles op de bodem van het Gastland-zwembad in Rhenen. Het Syrische meisje was vier maanden daarvoor herenigd met haar vader, die al enige tijd in Rhenen woonde.

Besloten zitting

Salem kon nog niet zwemmen, ze had net haar derde les achter de rug. Na het einde van de zwemles verloren de badmeesters en leraren haar uit het oog. De badmeester vond Salem enige tijd later op de bodem van het diepe bad.

Welke straffen geëist worden tegen de badmeesters en docenten is nog niet bekend. Eind augustus komt er een besloten zitting bij de rechter-commissaris waarin getuigen en deskundigen worden gehoord.

Diepe indruk

De dood van Salem maakte diepe indruk in Rhenen. Op de Ericaschool was slachtofferhulp voor de klasgenoten van Salem. De kinderen werden door speciaal getrainde rechercheurs gehoord.

Salem woonde in Rhenen nadat ze uit Syrië was gevlucht met haar familie. Ze werd volgens islamitisch gebruik kort na haar dood in Nederland begraven omdat een uitvaart in Syrië door het oorlogsgeweld onmogelijk was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore