Nederland

Meisje (6) meermaals door pitbull in gezicht gebeten

01 augustus 2016 15:52 Aangepast: 01 augustus 2016 16:00
Archieffoto Beeld © Getty Images

Een 6-jarig meisje is gisteravond in Amsterdam een aantal malen door een pitbull in haar gezicht gebeten. Het zwaar toegetakelde slachtoffertje is naar een ziekenhuis overgebracht en geopereerd. De hond is door de politie in beslag genomen.

De eigenaresse liet de bewuste hond loslopen in een binnentuin van een wooncomplex bij Speelmanstraat. Het jonge meisje was vanaf de openbare weg door de spijlen van een hek heen gekropen en zo in de binnentuin gekomen. Terwijl de hond het meisje aanviel, probeerde de eigenaresse van de hond het dier bij het meisje weg te houden, wat haar niet lukte.

Blijvende littekens

Over de toestand van het meisje kon de politie nog melden dat ze niet in levensgevaar verkeert. Volgens een woordvoerder lag haar gezicht helemaal open en moest ze een zware operatie ondergaan. Ze houdt waarschijnlijk blijvende littekens in het gezicht over aan de aanval.

Wat er met de hond gaat gebeuren is nog niet bekend. De woordvoerder vertelde dat het in vergelijkbare gevallen vaker is voorgekomen dat de eigenaar het gezag over het dier verliest en men het dier laat inslapen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`