EditieNL

Steeds meer mannen geven toe aan make-up

11 augustus 2016 11:14 Aangepast: 11 augustus 2016 12:11
Beeld © Instagram Alrighthey

Mooie make-up en goede huidsverzorging is niet langer meer alleen voor vrouwen. Ook mannen durven er aan toe te geven. 'Ze dragen make-up, tekenen hun wenkbrauwen en stijlen hun haar.'

Vrouwen zullen hun territorium langzaamaan moeten gaan delen met de mannen. Want ook zij krijgen steeds meer de behoefte om bewust om te gaan met beauty. We leven in een tijd waarin uiterlijk erg belangrijk blijkt te zijn en ook mannen worden daardoor beïnvloedt. 

'Geen excuus voor droge huid'

Zo zie je steeds meer mannelijke bloggers en vloggers. Ze geven onder anderen tips over een goede huidverzorging voor mannen, de beste scheertechnieken en zelfs make-uptutorials

Een bekende mannelijke vlogger is Matt Hey, ook wel bekend als AlrightHey. Op zijn YouTube-kanaal heeft hij al bijna 70 duizend abbonees en 4.5 miljoen views. Matt vindt dat elke man er verzorgt uit zou moeten zien. "We werken niet meer alleen in de bouw of in de fabriek, een excuus voor een droge huid is er dus niet meer." 

Shoppen zonder vreemde blikken

Stephen Handisides, model en ook mannelijk beautyblogger, noemt de verzorgde man de moderne man. "Ze zijn constant opzoek naar nieuwe manieren om hun uiterlijk te onderhouden", vertelt hij aan de Daily Mail. "Mannen zijn vaak wat gesloten, dus online shoppen is echt een uitkomst. Zo kunnen we make-up en verzorgingsproducten kopen zonder iedereen ons raar aanstaart."

Het schijnt namelijk nog steeds een taboe te zijn. Gelukkig wordt dit volgens Handisides wel minder. "We zien dat mannen bijna net zoveel besteden aan schoonheidsproducten als vrouwen, dat is een vooruitgang.

Mannen blijven mannen

De best bekeken vlog van Stephen is de video waarin hij tips geeft over het onderhouden van je baard. "De vlogs die tips bevatten scoren het beste", volgens de mannelijke vlogger. "Mannen willen snel en duidelijke informatie zodat ze ze direct kunnen gebruiken." Het blijven natuurlijk mannen. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`