Nederland

Aantal inbraken blijft dalen: 'slechts' 125 per dag

11 augustus 2016 14:00 Aangepast: 11 augustus 2016 14:00
Een dief breekt in (archieffoto) Beeld © Thinkstock

Het aantal inbraken blijft dalen. Gemiddeld werd de afgelopen drie maanden minder dan 125 keer per dag een inbraak door de politie geregistreerd, terwijl dat aantal in sommige perioden boven de 250 ligt.

Dat blijkt uit berekeningen van Buurtfacts van RTL Nieuws op basis van gegevens van de politie. In totaal werd in drie maanden tijd 11.288 keer ingebroken. Dat is 11,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de politie 12.761 inbraken registreerde. 

Traditioneel rustige periode

De cijfers passen in een trend. De afgelopen jaren daalt het aantal inbraken gestaag en bovendien zijn de maanden mei en juni traditioneel rustig. In juli steeg het aantal inbraken wel weer licht, omdat veel mensen met zomervakantie gaan.

Inbrekers zijn het drukst tijdens maanden november, december en januari. Tijdens de feestdagen is het helemaal vaak raak: op geen enkele dag wordt zo vaak ingebroken als op 1 januari. 

Op de kaart van Buurtfacts kun je zien hoe vaak bij jou in de buurt wordt ingebroken en op welke dagen inbrekers in het verleden vaak toesloegen. Ook kun je zien of er in jouw buurt vaker of juist minder vaak wordt ingebroken dan in andere buurten in je gemeente.

Meer op rtlnieuws.nl:

`