EditieNL

Baasje vindt poes na jaar 100 km verderop terug: 'Het was zo’n enorme verrassing'

24 juli 2017 11:43 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
De vermiste poes met haar baasje Beeld © Dierenopvang Amsterdam

De hoop dat een Brabantse katteneigenaar haar poes ooit nog terug zou vinden, was na een jaar zo goed als vervlogen. Tot ze vorige week werd verrast met een telefoontje van de dierenopvang in Amsterdam. Haar poes was gevonden, meer dan 100 kilometer van haar woonplaats vandaan.

"Ergens afgelopen zomer is ze op een dag niet thuisgekomen. Niets voor haar. Ik dacht dat ze misschien ziek was en ergens was weggekropen", vertelt de Brabantse, die niet met haar naam in de media wil komen, tegen de Amsterdamse dierenopvang.

Veel verdriet

Maandenlang heeft ze tevergeefs rond gevraagd en geflyerd in Brabant, maar haar cyperse schildpadpoes bleef spoorloos. "Ik heb er heel veel verdriet van gehad. Om niet te weten wat er met je dier is gebeurd, is het ergst. Na een half jaar intensief zoeken heb ik de hoop opgegeven." 

Ze had zelfs al alle kattenspulletjes uit haar huis weggedaan, toen ze afgelopen woensdag ineens een telefoontje kreeg van de dierenopvang. Haar poes was gevonden bij het Leger des Heils in Amsterdam Zuid-Oost. Dankzij de chip kon haar baasje worden achterhaald.

Net als vroeger

De Brabantse vrouw twijfelde geen moment en reed naar Amsterdam voor een hereniging. "Het was zo’n enorme verrassing. Ze was iets magerder, maar haar vacht glansde." Het duurde niet lang voordat de poes haar baas herkende. "Ik tilde haar op en ze legde net zoals altijd haar kopje in mijn nek. Ze miauwt en pruttelt nog net zoals vroeger."

Vermiste dieren

In 2016 zijn er 77.705 huisdieren als vermist opgegeven, volgens het meldpunt voor vermiste huisdieren Amivedi. Hiervan zijn 41.761 dieren teruggevonden.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`