EditieNL

Speelgoedeend weer thuis na wereldreis

12 augustus 2016 17:34 Aangepast: 12 augustus 2016 18:14
Beeld © Facebook Gale Ducky

Jarenlang lag hij rustig te dobberen in de vijver, maar ineens was hij verdwenen: de speelgoedeend van de familie Troiano. Kort daarna kregen ze een ansichtkaart waarop bleek dat hij op wereldreis was. Na een reis van vijf jaar door meer dan 20 landen is hij deze week weer thuis gekomen.

De oudste dochter van de familie, Alicia, had de eend ooit gekregen van een buurman waar ze wel eens oppaste. Ze legde het rubberen dier graag in de vijver in de voortuin, waar de dader het uit gestolen heeft. Toen het eendje verdwenen was hadden ze niet gedacht het ooit nog terug te zien. Maar een paar maanden later kwam de eerste ansichtkaart, ondertekend met "Gale Ducky". Hij was genoemd naar de straat waar de Amerikaanse familie woont. 

De mooiste avonturen

De kaart was verstuurd vanuit Koeweit, en stond vol met verhalen over reizen naar Amsterdam, Honduras en het Midden-Oosten. Ook werd gezegd dat de familie de avonturen verder kon volgen via de Facebookpagina van de eend. In de jaren die volgden bleven er posts verschijnen waarop de eend de mooiste avonturen beleefde. Zo staat hij onder een waterval in Mexico, ontmoet hij Mickey Mouse in Disney World en staat hij op een skipiste naast de Matterhorn. 

Inmiddels is de eend een bekende geworden in de buurt, en heeft de pagina meer dan 800 likes. Maar aan de reis kwam laatst een eind toen er een foto op de Facebookpagina verscheen met de eend op een koffer met het onderschrift: "Ik wacht op een lift". "Ik keek naar de foto en dacht 'dat is bij mij voor de deur'", zei moeder Jennifer Troiano tegen lokale krant Hampton Union. Toen ze naar buiten liep zag ze de eend op de stoep.

Koffer vol souvenirs

De koffer die erbij zat was volgestopt met spullen die "Gale Ducky" had opgepikt op zijn reizen, zoals kaarten van de plekken waar hij geweest is en andere souvenirs. Volgens Jennifer was dit de leukste manier waarop dit avontuur ten einde kon komen. 

Wie de dader, ofwel held, is weet de familie nog niet. Jennifer heeft natuurlijk op de Facebookpagina naar aanwijzingen gezocht, maar ze is er nooit achter gekomen. Zelf denkt ze dat het een piloot zou kunnen zijn. Toch hoeft ze er niet per se achter te komen wie het gedaan heeft, omdat ze het mysterie wel mooi vindt. "Het houdt het gewoon leuk" zegt ze.  

Hieronder hebben we een paar van de leukste foto's geselecteerd, maar er zijn er nog veel meer te vinden op de Facebook van Gale Ducky:

Thumbnail

 

Thumbnail

 

Thumbnail

Meer op rtlnieuws.nl:

 

 

`