EditieNL

Moeder draagt baby voor onvruchtbare dochter: 'Ik zou het zo weer doen'

25 augustus 2016 17:17 Aangepast: 25 augustus 2016 17:17
Theresa met haar kleinkind Parker

Kinderen krijgen: het lijkt zo vanzelfsprekend, maar niet iedereen heeft dit geluk. De 25-jarige Alice is onvruchtbaar door bestralingen en zag daardoor haar droom om een gezin te stichten in duigen vallen. Tot haar moeder besloot een kindje voor haar te dragen.

De 25-jarige Alice Hohenhaus uit Australië was vier jaar toen artsen ontdekten dat ze leukemie had. Vier jaar later leek ze genezen, maar een jaar later ging het weer mis: de ziekte was teruggekeerd. Ze ging onder volledige bestraling om de leukemie voor eens en voor altijd de baas te zijn. 

Miskraam

Deze bestraling betekende wel dat de kans op een natuurlijke zwangerschap in de toekomst minimaal zou zijn. Toen Alice 23 jaar was, bleek ze tot haar schrik toch een kindje in haar buik te hebben, maar na een zwangerschap van 15 weken verloor ze haar ongeboren zoontje.

De dokters vertelden haar dat haar baarmoeder nooit een kindje volledig zou kunnen dragen. Theresa Hohenhaus, de moeder van Alice, vond het verschrikkelijk om haar dochter zo ongelukkig te zien en koos ervoor om haar draagmoeder te worden. 

'Alice wilde het niet'

"Alice had al bevruchte eicellen laten invriezen, dus ik zag geen reden om het niet te doen." vertelt Theresa tegen de Daily Mail. "Alice wilde het eerst niet. Ook ben ik al 46 jaar, dus de kans dat ik nog zwanger zou kunnen worden, achtte ik klein. Toch wilde ik er alles aan doen om de droom van mijn dochter uit te laten komen."

Thumbnail

Gelukkig werd Theresa snel zwanger en konden moeder en dochter samen genieten van de zwangerschap. "Het was zo mooi. Elke afspraak en elke echo hebben we samen meegemaakt", vertelt de trotse Theresa. "Alice en ik zijn in deze tijd nog dichter naar elkaar toe gegroeid."

'Natuurlijk maakte ik me zorgen'

Theresa zag de groeiende baby in haar buik echt als haar kleinzoon. "Natuurlijk heb ik me in het begin wel zorgen gemaakt over het moment dat ik hem zou moeten overhandigen aan Alice", geeft Theresa toe. "En Alice maakte zich weer zorgen om mijn verdriet en pijn, maar het is allemaal goed gekomen."

Op 2 juni werd Theresa's kleinzoon en Alice' zoon Parker gezond geboren. Theresa zou het zeker over doen. "Ik koester de momenten tot mijn dood. Er is niks mooier dan je kinderen gelukkig kunnen maken."

Thumbnail

Alice met Parker

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`