Nederland

Verstappen ziedend na teleurstellende Formule 1-race

28 augustus 2016 17:11 Aangepast: 28 augustus 2016 17:12

"Ze hebben mijn race verpest in bocht één", brieste een furieuze Max Verstappen na de Grand Prix van België. De neusvleugel van de Nederlander raakte beschadigd toen hij aan de binnenkant reed naast de twee Ferrari-coureurs Vettel en Räikkönen.

Vettel tikte zijn teamgenoot aan, die vervolgens Verstappen bij de voorkant greep. Verstappen viel daardoor ver terug en moest de pits in voor een reparatie. "Niet alleen mijn vleugel was kapot, maar de hele vloer van mijn bolide. Daar had ik in alle langzame bochten last van", zei de Nederlander na de wedstrijd. 

'Zeiken' over Verstappen 

Verstappen vocht later in de race een verbeten duel uit met de Fin Kimi Räikkönen, die over de boordradio klaagde over het rijgedrag van de Nederlander. 

"Zijn enige doel is mij van de baan te rijden'', riep de Fin. Verstappen deed weinig moeite om dat te ontkennen: "Ik ga ze er echt niet voorbij laten, dan rijd ik ze nog liever van de baan af'', bromde hij bij Ziggo Sport. "Ik wilde mijn positie verdedigen. Als iemand dat niet bevalt, is dat zijn probleem. Ik hoop dat ze elke race blijven zeiken.''

'Liever iemand anders op podium'

Speciaal voor Max Verstappen waren veel Nederlanders afgereisd naar het circuit van Spa-Francorchamps. Door alle pech werd hij uiteindelijk elfde. De mannen die op het podium eindigden, beseften dat een groot deel van de aanwezige fans liever iemand anders had gezien. "Maar Max is nog jong, hij heeft nog vele jaren voor zich'', zei winnaar Rosberg.

Lewis Hamilton, die derde werd, zei: "Al die mensen die voor Max zijn gekomen waren geweldig. Het was prachtig weer, met prachtig publiek en een prachtige race. Ik wil alle fans bedanken dat jullie ook mij steunden.''

Meer op rtlnieuws.nl:
Max Verstappen rijdt naar plek 11 in chaotische Grand Prix België

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore