Sport

Verstappen wacht heet weekend Italië : 'Max is als rode lap op een stier voor Ferrari'

30 augustus 2016 13:11 Aangepast: 30 augustus 2016 13:27
Max samen met de Ferrari's van Raikkonen en Vettel door de eerste bocht Beeld © EPA

Max Verstappen heeft zich de woede van Ferrari-fans op de hals gehaald. Met een race in het Italiaanse Monza voor de boeg, kan het wel eens een pittig raceweekend worden voor de Nederlander. Red Bull Racing adviseur Helmut Marko hoopt voor Verstappen dat de Italianen wat kalmeren.

Ferrari-fans zijn kwaad op de Nederlander vanwege twee race-incidenten tijdens de Grand Prix van België. Al in de eerste bocht kwam Verstappen in een Ferrari-sandwich terecht waarbij hij zelf zijn voorvleugel verloor. Later in de race vond Ferrari-coureur Kimi Raikkonen dat Verstappen zijn positie op een gevaarlijke manier verdedigde.

Ferrari-fans kwaad op Verstappen

Verstappen vond zelf dat de twee Ferrari’s zijn race om zeep hadden geholpen. Maar daar zijn de Italiaanse fans het duidelijk niet mee eens. "Ik denk dat Max op dit moment als een rode lap op een stier is voor Ferrari", zegt Helmut Marko vandaag tegen het Duitse Bild.

Thumbnail

Nederlandse race-fans bleven zondag massaal achter Verstappen staan

Christian Horner, teambaas van Verstappen, adviseerde de Nederlander gisteren al niet te vertellen waar hij in Italië verblijft, tijdens de komende Grand Prix. "Het zou kunnen dat sommige tifosi boos op hem zijn."

Komende zondag al rijden de coureurs op het thuiscircuit van Ferrari in Monza.

Meer op rtlnieuws.nl:
Al 39 rondes in de staart van Max, Kimi Raikkonen niet blij met Verstappen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore