Nederland

Tientallen hbo-studenten ziek op introweek Nijmegen

02 september 2016 11:18 Aangepast: 02 september 2016 11:39
De sportvereniging waar de studenten verblijven. Beeld © Google Streetview

Ze hebben last van buikkrampen, diarree en moeten steeds overgeven. Zeker 40 eerstejaarsstudenten zijn vanochtend plotseling ziek geworden tijdens de introductieweek in Nijmegen.

Het gaat om studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze hebben ook lichte koorts. De GGD heeft een gespecialiseerd arts naar het introductieterrein gestuurd om de patiënten te onderzoeken. 

De eerstejaars hebben de nacht doorgebracht hebben in tenten op een sportpark. Waar ze ziek door zijn geworden, is nog niet duidelijk. De GGD neemt monsters af bij de zieken en stuurt die op naar een laboratorium.

Situatie onder controle

Niemand hoefde naar het ziekenhuis, zegt een GGD-woordvoerder tegen RTL Nieuws. "De situatie lijkt onder controle en de zorg is in gang gezet."

De voorzitter van sportclub SV Hatert, waar de studenten op het terrein verbleven, zegt tegen de lokale omroep N1 dat ze een maaltijd hebben gegeten die in hun keuken is bereid. "Onze medewerkers hebben ook van die maaltijd gegeten, maar zij hebben nergens last van." Na het eten zijn de studenten nog richting het centrum gegaan. "Misschien hebben ze daar iets gegeten."

 

`