Nederland

'We krijgen een oudewijvenzomertje, een week lang nazomerweer'

02 september 2016 14:42 Aangepast: 02 september 2016 17:43
Volgende week weer op het strand liggen? Beeld © ANP

Dit weekend is er een dipje, maar daarna is de weersverwachting prima. "We krijgen een oudewijvenzomertje of 'indian summer'", zegt Dennis Wilt van Buienradar. "Zeker tot en met volgend weekend hebben we echt mooi nazomerweer."

Dit weekend is daar dus nog niet veel van te merken, al is het zaterdag nog niet eens zo slecht. "Op de meeste plekken blijft het droog", zegt Wilt. "In de middag is er vanuit het zuidwesten ook ruimte voor de zon."

De echte dip komt volgens Wilt op zondag. "In de nacht van zaterdag op zondag trekken zware buien over het land met onweer. Ook 's ochtends zijn er nog plensbuien in het oosten. Vanuit het westen wordt het droog en 's middags breekt de zon door." Wel blijft er kans op buitjes en het wordt niet warmer dan een graad of 19. Met een stevige zuidwestenwind voelt het fris aan.

Meer zon en warmer

Vanaf maandag maakt het zomerse weer een comeback. "Maandag is een overgangsdag", zegt Wilt. "Het is bewolkt en er kan nog een buitje vallen." De temperatuur klimt al iets op naar zo'n 21 graden. "Daarna is er meer zon en gaat de temperatuur verder omhoog."

Dinsdag wordt het 21 tot 24 graden, woensdag zijn er in het binnenland weer zomerse waarden: 25 graden of meer dus. "Het ziet ernaar uit dat het tot en met volgend weekend heel positief blijft. Het wordt echt een mooie nazomer, volgende week."

Hoe warm is het nu?

 

`