EditieNL

Auw... Noorse man (45) zit met testikel vast in een Ikea-krukje

07 september 2016 13:32 Aangepast: 07 september 2016 17:35
Claus Jørstad met het desbetreffende krukje Beeld © Facebook

De 45-jarige Claus Jørstad uit Noorwegen heeft de wereld laten meegenieten van een nogal gênante situatie. Toen Jørstad op een krukje zat te douchen, kwam hij op een bizarre manier vast te zitten.

Jørstad heeft een knieblessure en kocht daarom een krukje, zodat hij zittend kon douchen. Dat het krukje meerdere grote gaten had, leek geen probleem. Totdat de Noor op wilde staan. "Ik kreeg onder de douche door dat er wat mis was", vertelt hij aan de Daily Mail. "Ik bukte voorover en zag dat een m'n ballen verdomme vast was komen te zitten."

De ontsnapping

Jørstad kon niet bewegen en begon na te denken over z'n ontsnappingsplan. "Ik had geen flauw idee hoe ik mezelf moest bevrijden. Ik zat zo lang onder de douche te denken, dat het water koud werd."

Uiteindelijk bleek juist het koude water zijn redding te zijn. "Uit wanhoop wilde ik de föhn pakken om mezelf warm te houden. Ik probeerde op te staan en toen bleek ik al verlost te zijn." Het koude water had z'n testikel laten krimpen. 

Gezond verstand

Jørstad deelde zijn verhaal met foto’s en al op de Facebookpagina van Ikea, waar hij het krukje had gekocht. De Noorse Ikea adviseerde hem om met kleren aan te douchen of het krukje uit de douche te verwijderen. Jørstad vond zijn eigen oplossing beter: hij legde een washandje (met opdruk van een olifant) op de kruk.  

De Nederlandse Ikea verkoopt het ongelukkige krukje ook. Editie NL vroeg of zij een soortgelijk incident weleens hadden meegemaakt. "Nee, niets wat hier in de buurt komt", zegt een woordvoerder van Ikea.

De meeste producten van de keten zijn volgens de Ikea niet voor onder de douche bedoeld. "Er komt ook een stukje gezond verstand bij kijken", zegt de woordvoerder. De enige stoelen wel tegen wat water kunnen zijn tuinstoelen. "Maar ja, je gaat ook niet zomaar met een tuinstoel onder de douche zitten." 

Het originele bericht:

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore