EditieNL

De Fidget Cube is de stressbal van de toekomst

14 september 2016 17:03 Aangepast: 14 september 2016 23:35
Fidget Cubes in verschillende kleuren Beeld © Kickstarter

Ben je altijd met je pen aan het spelen of aan friemelen met je handen? Je bent niet de enige. Twee Amerikaanse broers hebben een kubus ontworpen waar je lustig mee kunt frutselen.

De Fidget Cube is een kubus met verschillende knopjes, schijfjes en kuiltjes. De kubus is ontworpen door Matthew en Mark McLachlan. De Amerikaanse broers hebben samen een bedrijf, genaamd Antsy Labs.

De kubus bevat vijf knoppen, een joystick, een schakelaar, een kuiltje, een metalen bal met kleine tandwielen en een draaischijfje.

Meer focus

Sommige knopjes maken geluid en klinken hetzelfde als het klikkende geluid van een pen. Andere knopjes zijn juist stil en zijn daardoor perfect voor tijdens rustige lessen of vergaderingen. Volgens de broers McLachlan is de Fidget Cube niet ontworpen om mensen af te leiden. De kubus is volgens hen 'ongewoon verslavende bureauspeelgoed, ontworpen om je te helpen met focussen'.

"We geloven echt dat friemelen met behulp van de juiste hulpmiddelen, erg positief kan uitpakken", zegt één van de broers in een interview met Mentalfloss. "De Fidget Cube biedt een tastbare manier om je aandacht erbij te houden, ongeacht of je 'm bewust of onbewust gebruikt."

Groot succes

De kubus heeft tot nu toe ruim 3,9 miljoen dollar opgebracht en is daarmee één van de succesvolste projecten op Kickstarter. Het succesvolste project is het kaartspel Exploding Kittens, dat maar liefst 8,8 miljoen dollar heeft opgehaald.

Het Figdet Cube-project begon op 30 augustus en had een bescheiden doel van 15.000 dollar. Daar waren ze binnen een paar dagen al ruim overheen. Op 8 september had het project al een miljoen dollar opgebracht. Nu staan ze dus op 3,9 miljoen en dat kan nog meer worden: Matthew en Mark McLachlan hebben nog 35 dagen over om geld op te halen.

Hoe komt het dat we friemelen?

De hersengebieden waar je bewegingen geregeld worden, zijn ook verantwoordelijk voor je spraak. Zo komt het dus dat je meer met je handen beweegt, als er een woord ‘op het puntje van je tong’ ligt. Frutselen is zelfs goed voor je schoolprestaties. Een Brits onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die met hun handen friemelen tijdens de les sneller leren dan kinderen die stil zitten.

De Fidget Cube gaat pas in productie over 35 dagen, zo lang hebben ze nog voor het Kickstarter-project

Meer op rtlnieuws.nl:

`