Nederland

Bestuurder hoogwerker toch vervolgd voor dodelijk ongeluk Oosterwolde

15 september 2016 14:56 Aangepast: 15 september 2016 15:53
Beeld © ANP

De man die vorig jaar in het Gelderse Oosterwolde met een hoogwerker een dodelijk ongeluk veroorzaakte, wordt alsnog vervolgd.

De man wordt dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd. Bij het ongeluk, op 2 mei 2015, kwam een man om het leven en raakten meerdere mensen gewond, onder wie een aantal kinderen.

Te veel personen in het bakje

De man bestuurde de hoogwerker tijdens het jaarlijkse evenement voor oldtimers in Oosterwolde. In het bakje van de hoogwerker zaten vijf volwassenen en acht kinderen. 

De man wordt vervolgd omdat hij niet bevoegd was om met de zogenoemde verreiker te werken. Hij mocht er alleen mee rijden. Daarnaast zijn er volgens het OM meerdere veiligheidsmaatregelen ontweken en overtreden. Zo zaten er bijvoorbeeld 13 personen in het bakje, terwijl drie personen maximaal is toegestaan.

De organisatie van het evenement en de werkgever van de bestuurder worden niet als verdachte gezien. De organisatie had voorafgaand aan de oldtimershow afgesproken dat de hoogwerker niet als attractie zou worden gebruikt, en de werkgever had de man geen opdracht gegeven om de 13 mensen omhoog te brengen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Getuige: 'Ik zag de hoogwerker voorover vallen, schrok me rot'

`