Nederland

Tweede baby opgevangen via vondelingenkamer

19 september 2016 21:19 Aangepast: 19 september 2016 21:31
Een vondelingenkamer van Stichting Beschermde Wieg. Beeld © ANP

Er is een tweede baby opgevangen door de Stichting Beschermde Wieg, die vondelingenkamers heeft ingericht op verschillende plaatsen in het land.

Het gaat om de baby van een vrouw die in het geheim zwanger was. Het is de tweede baby die door de stichting wordt opgevangen. In mei van dit jaar gebeurde dat voor het eerst in Groningen.  

"Het is eigenlijk hetzelfde gegaan als vorige keer. Alleen nu in een eerder stadium", zegt Barbara Muller van de stichting Beschermde Wieg tegen RTL Nieuws. "De moeder heeft contact met ons gezocht toen ze weeën kreeg. Wij hebben haar geholpen om anoniem, met behulp van een verloskundige te bevallen."

Gezonde baby

Niemand wist dat de moeder zwanger was en ze had ook nog geen contact met een verloskundige gehad. Na de bevalling is het kindje overgedragen aan twee vrijwilligers. Die hebben de baby naar het ziekenhuis gebracht. Daar is vastgesteld dat de baby gezond is. De baby is ondergebracht bij een pleeggezin.

De baby heeft de status van vondeling gekregen en is zonder achternaam geboren. Op aandringen van de Beschermde Wieg heeft de moeder haar gegevens in een verzegelde enveloppe gedaan. Die wordt bewaard bij een notaris. Als het kind 16 jaar is, kan het die gegevens opvragen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Eerste baby in vondelingenkamer: 'Deze moeders zien geen uitweg'

`