EditieNL

'Uitlachartiesten' Ben en Ruurd lachen het laatst: 'Het is gewoon jaloezie'

23 juni 2017 17:16 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Ben de Ruiter en Ruurd Woltring van het zangduo Ben en Ruurd. Beeld © Screenshot YouTube

De zangers Ben en Ruurd hebben het weer voor elkaar: hun nieuwste liedje Que viva la vida is een hit op website Dumpert. Worden hun video's nou echt zo vaak bekeken om de lekkere deuntjes of is het om lekker te lachen om de geestelijke beperking van de artiesten?

Ben de Ruiter heeft het nieuwste nummer van hem en Ruurd Woltring twee dagen geleden op YouTube gezet. De 'officiële videoclip' van de zomerhit, op een grauwe dag aan een Nederlands strand, was vanmiddag ruim 113.000 keer bekeken.  

Serieus of sarcastisch?

'Alleen maar op repeat dit nummer, geweldig ', 'Als dit niet dé zomerhit van 2017 wordt, weet ik het niet meer'. Op YouTube regent het complimenten. Zijn ze serieus of sarcastisch bedoeld? 

Op Dumpert zijn meerdere opmerkingen niet mis te verstaan: 'Toch leuk dat sommigen uit de Jostiband het redden'; 'Kunnen we dit niet insturen naar het songfestival? Gewoon om te trollen'.

Uitlachartiesten

Moet dit kunnen, dat Ben en Ruurd een soort 'uitlachartiesten' worden? Ben de Ruiter zit er niet mee dat hij soms heel vervelende opmerkingen krijgt. "Ik trek me er niets van aan, ik ga gewoon lekker door. Het is gewoon jaloezie. Ze hebben niets beters te doen. Ze zitten zich gewoon thuis te vervelen."

"Wij vinden dat mensen met beperking waar mogelijk zelfde kansen moeten krijgen", zegt een woordvoerder van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. "Onze maatschappij is niet zo tolerant als ze lijkt. In de basis moeten deze jongens gewoon hun filmpjes kunnen maken. Die opmerkingen zeggen eigenlijk vooral iets over het publiek. Het is wel een taak voor de omgeving van deze jongens om te waarschuwen voor reacties. Daarnaast moeten we ons als mensen afvragen: waarom reageren we zo?"

'Wie heeft het dan beter voor elkaar?'

Een van de reaguurders op Dumpert vat de discussie wel mooi samen: "Niks mis mee. Positieve jongens. Schijt aan alles en gezellig leventje. Wij zitten achter onze pc hen te beoordelen. Wie heeft het dan beter voor elkaar?"

Vorig jaar maakten Ben en Ruurd ook al een zomers nummer. Ben is een graag geziene gast in de studio van 3FM:

Bekijk hier de video:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore