EditieNL

Direct en eerlijk: 'Echt Meisje' Michella lost ruzies op in 'De Rijdende Vechter'

22 september 2016 13:38 Aangepast: 22 september 2016 18:40
Michella Kox als 'De Rijdende Vechter' Beeld © RTL XL

We kennen Michella Kox als harentrekker en vechtersbaas uit 'Echte Meisjes in de Jungle', waarin ze niet snel een blad voor de mond neemt. Dit talent zet Michella nu in voor haar programma 'De Rijdende Vechter' waarin ze op haar manier ruzies oplost. Daar zouden we nog weleens wat van kunnen leren.

Met haar eerlijkheid en directheid helpt Michella mensen die zich hebben aangemeld voor 'De Rijdende Vechter'. Michella heeft geen idee wie ze gaat helpen en waar de ruzies om gaan, maar doet haar best beide kanten te helpen de ruzie op te lossen. Dat doet ze door haar ongezouten mening te geven, iets waar we volgens mediator Yolande de Best weleens voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Eerlijk is goed

Als je in een ruzie verwikkeld bent en je confronteert diegene heel direct met jouw standpunt dan kan de ander zich aangevallen voelen en hard terugslaan of weglopen. "Dat wil niet zeggen dat je niet eerlijk moet zijn", zegt De Best. "Het werkt juist goed als je net als Michella Kox heel eerlijk bent. Maar je moet het niet als de onbetwiste waarheid verkopen."

Als je iets stom vindt, kun je dat beter zo benadrukken: 'Ik vind dat stom'. Dat werkt beter dan zeggen dat iets stom ís, alsof het dus een onbetwiste waarheid is. "Door het bij jezelf te houden en met 'ik vind' te beginnen, laat je ruimte open zodat de ander ook kan zeggen hoe hij of zij het ervaart", licht De Best toe.

Michella Kox in 'Echte Meisjes in de Jungle'

Wat wil je nou?

Een van de meest gemaakte fouten bij ruzies is dat er veel wordt gepraat, maar slecht wordt geluisterd. "Vraag eens aan de ander wij hij of zij nou eigenlijk écht wil", raadt De Best aan.

Michella gaat als 'rijdende vechter' mee als neutrale buitenstaander. Een tussenpersoon kan uitkomst bieden bij ruzies. "Als je er zelf echt niet uit komt met elkaar dan is het goed om een neutraal iemand erbij te betrekken", legt De Best uit. "Vertel allebei aan de neutrale persoon waarom jullie ruzie hebben. Zo kom je er al snel achter of jullie wel om hetzelfde ruziën, vaak is het helemaal niet duidelijk wat er nou eigenlijk aan de hand is."

Geen wonderen

Of het Michella lukt om alle ruzies op te lossen kun je de komende weken op RTL XL zien. "Ik probeer het wel altijd goed te maken door mensen met elkaar te laten praten en hun gevoel te uiten", zegt Michella. "Maar ik ben geen Jomanda, ik kan geen wonderen verrichten."  

Bekijk hier de hele reportage:

Meer op rtlnieuws.nl

`