Tech

Bright TV terugkijken: exoskelet, robothand, koptelefoons

02 februari 2016 21:45 Aangepast: 27 april 2018 11:10

Technologie als verlengstuk van het lichaam: exoskeletten en robothanden. Ook testen we negen draadloze koptelefoons en de elektrische Golf.

Bright TV, maandagavond 21:30 op RTL Z.

Ruben de Sain zit al 10 jaar in een rolstoel na een dwarslaesie. Voor een proef mocht hij een exoskelet proberen, waarmee hij toch zelf kon lopen. Eén probleem: zo'n exoskelet kost 80.000 euro. Dankzij crowdfunding wist hij dat bedrag op te halen. Bright TV bezocht hem om te kijken hoe het nu gaat. Hoe werkt zijn exoskelet? En beheerst hij het inmiddels? Er is meer technologie die lichaamsdelen vervangt: het ouderenfonds werkt met Roessing Research en Development aan een robothand om verlies aan grijpkracht te compenseren. We gingen langs om het te testen.

Verder in de uitzending: de Bright-redactie stortte zich op draadloze koptelefoons. Tijdens een grote luistertest vergelekn we negen wireless headsets. Welke bevielen het best?

Autotester Rutger reed in de elektrische Golf E. En Bram was bij de presentatie van de robotauto WePod, die sinds vorige week in Wageningen zonder bestuurder de openbare weg op mag.

Erwin praat je bij over het nieuwe sociale netwerk Peach, een app met tijdlijnen van jezelf en van vrienden. En Miriam toont zoals tijd weer de opvallendste video's van afgelopen week op Bright.nl.

Bright TV, maandagavond 21:30 op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore