Tech

Kijk Bright TV terug: high-tech vissen en slaaprobot

29 maart 2016 22:43 Aangepast: 27 april 2018 09:38

David test gadgets voor vissers, Bomberbot leert kids programmeren, en beter slapen met een knuffelrobot naast je.

Bekijk de Bright TV-uitzending van 28 maart 2016:

Deze week in Bright TV een speciale Uitpakparty waarin David gaat vissen met allerlei gadgets. Zo test hij de onderwatercamera Fish Spy van Arca Bifa, dat beeld tot 60 meter afstand naar je smartphone of tablet stuurt. Ook zet hij de FishHunter3D in, die met sonar een 3D-weergave van de bodem, beplanting en de vissen in de buurt maakt. Helemaal high-end is de voerboot Xplore van Berns Voerboten, die op afstand is te bedienen of via gps op de auto-pilot.

Ook zie je een reportage over Bomberbot, waarmee basisschoolleerlingen leren programmeren. Zowel docenten als kinderen zijn er enthousiast over. Erwin praat je bij over de strijd tussen Apple en Samsung op smartphone-gebied.

Merijn interviewt in de nieuwe rubriek Business Drive de directeur van Twitter Nederland, Marc de Vries. De toekomst van het 10-jarige Twitter heeft veel te maken met video. Bekijk hier de lange versie.

Technologie kan zowel goed als slecht voor je slaap zijn. Het Nederlandse Somnox maakt een zacht robotkussen die mensen met slaapproblemen moet helpen. En Tonie vertelt hoe je het slechte effect van het kijken naar schermen 's avonds laat kan verminderen met de nieuwe Night Shift-functie in iOS 9.3 en enkele Android-apps. Ook laat Miriam je weer de beste video's op Bright.nl van de afgelopen week zien.

Bright TV, maandag 21:30 op RTL Z. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal of volg ons op Facebook voor meer video's en 'behind the scenes'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore